Mat & vänner...

Igår kväll hade vi K & J här på mat, alltid lika trevligt! Vi bjöd på kycklingfilé och rostade grönsaker i ugn. De rostade grönsakerna är ett recept som hängt med från Hälsoterapeut-utbildningen faktiskt. Har dock modererat det lite från gång till gång beroende på vad vi har hemma. Igår blev det potatis, morötter, rödlök, vitlöksklyftor och smulad fetaost. Det ursprungliga receptet innehåller aubergine, zucchini, tomater, orange och röd paprika, lök, vitlök, färsk rosmarin eller timjan (basilika går också bra), smulad fetaost, oliv- eller rapsolja, salt och svartpeppar. Rosta i ugn tills de blir mjuka. Mycket gott! Och nyttigt! :)

Vi försökte fortsätta på det nyttiga planet med lite gurk- och morotstavar och dipp. Men jag ska erkänna att det faktiskt blev glass till kaffet! :)
Dippen är gjord på kesella och lite yoghurt, och blandat med en vanlig påse med dippkryddor!

Denna fina potatis fann jag bland de andra potatisarna i kylskåpet! Kanske 2012 är kärlekens år! :)
Kommentarer
AnnaMalin
Så gott det ser ut Anna! Det måste jag göra snart. Kram!
Karin
Ser gott ut!:)
Trackback